Grupa produktów naturalnych – Spółdzielnia Mleczarska w Łapach

Podmiot odpowiedzialny: Spółdzielnia Mleczarska w Łapach

Produkty Spółdzielni Mleczarskiej w Łapach są :
-„Smaczne bo naturalne”- to nie tylko hasło reklamowe lecz zasada, której Spółdzielnia konsekwentnie przestrzega i do niej dąży.
– Zakład produkuje przetwory mleczne tradycyjnymi metodami np. twaróg klinek wytwarzany jest metodą „jak u babci”- ręcznie. 
– Produkty mają naturalny smak i zapach.
– Nie zawierają sztucznych barwników i polepszaczy smakowych.
– Nie zawierają dodatku soli.
– Ukwaszane są czystymi kulturami bakterii.
– Nie są produktami termizowanymi.
– Kefir, maślanka naturalna, jogurt naturalny są naturalnymi probiotykami. Spożywanie jogurtów, kefirów zapewnia pełnię zdrowia i prawidłowy rozwój człowieka, dlatego produkty te powinny być niezbędnym elementem codziennej diety.
– Masło ma przyjemny mleczny smak i zapach.
– Śmietany są idealnie gęste i nie ważą się w zupach. 
– Maślanka naturalna została doceniona w 2016 roku certyfikatem „Najlepsze w Polsce”.
– Kefir zajął 3 miejsce w konkursie Lider Forum 2016 w kategorii nabiał i tłuszcze mleczarskie, organizowanym przez Forum Mleczarskie Handel. 
– Wszystkie produkty mają doskonałe zastosowanie w kuchni.
– Są one naturalnymi źródłami białka i wapnia oraz witamin, niezbędnych w codziennej diecie. 
– Z uwagi na brak stosowania konserwantów, mają krótsze terminy przydatności do spożycia. 


Z wyżej wymienionych powodów produkty wytwarzane w spółdzielni powinny znaleźć się w codziennym menu każdej osoby dbającej o zdrową dietę.