Ser gouda w plastrach – Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol
Natura dobrego sera zaczyna się tam, gdzie oddychają Zielone Płuca Polski, powietrze jest czyste, a przyroda tworzy unikalny ekosystem. Te wyjątkowe okoliczności pozwalają nam od pokoleń tworzyć w Mlekpolu naturalny ser żółty Gouda – o jedynym i niepowtarzalnym, autentycznym smaku. Współpracujemy z podlaskimi gospodarstwami i stawiamy na prosty skład naszych produktów.
Gouda to doskonały ser żółty typu holenderskiego, ceniony za swoją łagodność i wytrawność. Produkowany jest z najlepszego mleka od krów wypasanych w najczystszych regionach Polski – w województwie podlaskim. Uniwersalny w zastosowaniu: świetnie sprawdza się na kanapce, w zapiekankach i jako przekąska koktajlowa w formie roladek.
Gouda od Mlekpolu gości w polskich domach od kilkudziesięciu lat i jest numerem jeden wśród konsumentów. Jest źródłem dobrze przyswajalnego wapnia oraz witamin z grupy B, stanowiąc pełnowartościowe i smaczne uzupełnienie lub podstawę posiłku. Charakteryzuje się także wysoką zawartością białka, może więc być ważnym elementem zrównoważonej diety.
Godua marki Mlekpol ceniona jest nie tylko w Polsce, ale także za granicą. To silny produkt eksportowy, docierający do 24 państw świata.
Naszym priorytetem jest wysoka jakość i podążanie za tradycją, dlatego Godua została wyróżniona znakiem „JAKOŚĆ TRADYCJA”. Certyfikat ten przyznawany jest produktom najwyższej jakości, charakteryzującym się tradycyjnym składem, sposobem wytwarzania i szczególną, wyróżniającą jakością.
Ser Gouda marki Mlekpol dostępny jest w opakowaniach – plastry: 1kg, 400g, 250 g, 150g; blok: 5kg, 3,5kg; porcja: 400g i 250 g.